Svijet

U toku je velika potraga: Strah zbog pojave krokodila u Njemačkoj

Svjedoci tvrde da su u njemačkoj saveznoj pokrajini Tiringiji vidjeli krokodila! Akcije potrage i vabljenja nisu dale rezultate, ali se nastavljaju.

Potraga rijeka Unstrut - Heute

Sedmicama navodni krokodil u rijeci u centralnoj Njemačkoj drži vlasti u stanju pripravnosti. Gmizavca je vidjelo nekoliko svjedoka, ali nema jasnih dokaza poput snimka.

“Nadamo se da će stručnjaci što prije dati objašnjenje situacije”, rekao je u ponedjeljak Heinz-Ulrich Thiele, portparol okružnog ureda Kyffhäuserkreis u Tiringiji.

Vlasti su se obratile ekspertima, ali zaposlenicima zooloških vrtova u Leipzigu i Erfurtu.

Svjedoci su izvijestili da su gmizavca vidjeli na rijeci Unstrut u blizini Schönewerdea u Tiringiji. Prije su ribolovci u Saksoniji-Anhalt također govorili o viđenju krokodila u Unstrutu krajem avgusta.

Međutim, životinja još uvijek nije pronađena u raznim kampanjama pretraživanja i mamaca. Područje rijeke Unstrut u Kyffhäuserkreisu trebalo bi biti zatvoreno za ribolovce i šetače. Vlasti žele i zaustaviti pokušaje avanturista koji sa spremnim kamerama životinju mame piletinom, prenosi “Radiosarajevo“.

Priča vrlo podsjeća na ljetnu zagonetku 2019. godine: Tada je jedan ribar izjavio da je na jezeru Hallwil vidio kajmana koji je na obali ugrabio i proždirao patku.

Kasnije se ispostavilo da je ribar vjerovatno zamijenio kajmana sa somom. Lako je vizualno zbuniti ove dvije životinje, rekli su profesionalni ribari. Još nije poznato da li se i u slučaju “njemačkog krokodila” radi o sličnoj varci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh