Svijet

Berluskoni izašao iz bolnice, preživio “najopasniji izazov” svoga života

Njegov lični ljekar Alberto Zangrillo prošle sedmice je rekao da je 83- godišnji medijski tajkun razvio upalu pluća

Silvio Berlusconi - Sport.ba

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (Berlusconi) napustio je bolnicu u ponedjeljak nakon što je prebolio koronavirus, rekavši da je preživio “najopasniji izazov” svoga života.

Sa zadovoljstvom sam sebi rekao: “Izvukao si se ponovo”, nasmiješeni Berlusconi rekao je novinarima na vratima milanske bolnice San Raffaele, gdje je primljen 3. septembra nakon što mu je dijagnostifikovan Covid-19.

Njegov lični ljekar Alberto Zangrillo prošle sedmice je rekao da je 83- godišnji medijski tajkun razvio upalu pluća te da se smatrao visokorizičnim pacijentom zbog svoje dobi i postojećeg zdravstvenog stanja, koje uključuje i srčane probleme.

Zangrillo je rekao da bi Berlusconi umro da se suočio s istim simptomima u martu i aprilu, no ljekari su naučili puno od početne pojave koronavirusa te su sada bolje opremljeni u borbi s bolešću.

Vjeruje se da je Berlusconi dobio virus dok je bio na odmoru u svojoj vili na Sardiniji.

– Svako od nas je izložen riziku da zarazi druge. Ponavljam svoj poziv na maksimalnu odgovornost svih – rekao je Berlusconi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh