Svijet

Šest kupaca umrlo: Prodavali lažnu vakcinu protiv koronavirusa

Policija u Teheranu, glavnom gradu Irana, uhapsila je pet osoba optuženih za prodaju lažne vakcine protiv nove vrste koronavirusa (COVID-19).

Koronavirus - Zena.blic.rs

Kako navodi iranska novinska agencija ISNA, načelnik policije zapadnog Teherana Muhsin Hanjerli potvrdio je da je razbijena kriminalna grupa koja je prodavala lažno cjepivo protiv COVID-19. Istakao je da je u policijskoj akciji uhapšeno pet osoba.

Izjavio je da je kriminalna grupa vakcine prodavala pod imenom “Remdesivir”, a svaku je naplaćivala približno 450 miliona rijala (oko 3.300 KM), prenosi “Radiosarajevo“.

Dodao je da je ova kriminalna grupa u Teheranu prodala 52 lažne vakcine te tako ostvarila materijalnu korist od oko 100.000 dolara (165.000 KM).

Upozoravajući građane na moguće prevarante, Hanjerli je kazao da je šest osoba koje su kupile lažnu vakcinu umrlo, a konačni uzrok njihove smrti trebali bi zvanično utvrditi ljekari.

Ranije je u Teheranu također uhapšena osoba koja je na društvenim mrežama prodavala lažnu vakcinu protiv COVID-19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh