Svijet

U Kanadi se zatvaraju noćni klubovi

Zbog porasta broja slučajeva korona virusa vlasti Britanske Kolumbije u Kanadi naredile su zatvaranje svih noćnih klubova, dok je u Ontariju odloženo ublažavanje preostalih restriktivnih mjera uvedenih zbog sprečavanja širenja virusa kovid-19.

Diskoteka djevojke - Savjetnica.com

Porast broja novih slučajeva počeo je da se bilježi nakon što su učenici krenuli u škole koje su više od pet mjeseci bile zatvorene, prenosi Rojters.

U posljednja 24 sata u toj kanadskoj pokrajini broj novih slučajeva je porastao za 1.606, čime se ukupan broj oboljelih od početka pandemije povećao na 133.748.

Od virusa je do sada preminulo 9.153 osoba.

“Ova nedelja je stvarno veoma kritična nedelja. Ovo je veoma zabrinjavajuće, jer kada se zaraza pojavi u školi, to je samo refleksija onoga što se dešava u zajednici”, rekla je šefica kanadske službe za javno zdravlje Tereza Tam.

Vlasti Britanske Kolumbije zatražile su od restorana, barova i ugostiteljskih objekata da prodaju alkohol do 22 sata i da se zatvaraju u 23 sata, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh