Svijet

Uganda: Izgubio izbore, pa pucao na ljude koji su slavili pobjedu protivnika

Ministar rada Ugande uhapšen je zbog pucanja na okupljenu masu ljudi i ranjavanja najmanje tri osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Mwesigwa Rukutana - Twitter

“Mwesigwa Rukutana uhapšen je zajedno sa trojicom njegovih tjelohranitelja. Trenutno se nalaze u policijskoj stanici u Ntungamu, a terete se za pokušaj trostrukog ubistva”, saopćila je glasnogovornica policije Polly Namaye.

Ona je pojasnila da se incident dogodio u izbornoj noći kada se u centru grada okupila masa za proslavu izborne pobjede vladajuće partije u Ugandi.

Ministar Rukatana je pri prvom objavljivanju preliminarnih rezultata saznao da je izgubio izbore od rivala Naome Kabasharira. U tom času je uzeo pištolj od jednog od tjelohranitelja i otvorio nasumičnju paljbu na okupljene ljude.

Ranio je tri osobe, među kojima je jedna u teškom stanju, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh