Svijet

Zbog onoga što je uradila svojoj bebi, ovoj majci prijeti smrtna kazna: Sve je pokušala da smjesti dedi, ali istina je izašla na vidjelo

Ameriku već mjesecima potresa slučaj čedomorstva.

Majka - Megan Bosvel

Nestanak petnaestomesečne Evelin Bosvel prijavljen je tek poslije dva mjeseca, a dosadašnja istraga navodi na pretpostavku da je njena majka Megan Bosvel (19) odgovorna za bebinu smrt, piše “Srbija Danas“.

Mala Evelin iz Tenesija nestala je kad je imala 15 mjeseci, ali majka nije prijavila nestanak, prenosi “Sun”. Bebin deda Tomi Bosvel zabrinuo se pošto dva mjeseca nije vidio unuku i obavjestio je policiju, koja je poslije 16 dana potrage našla njene ostatke u šupi u dedinoj bašti. Međutim, sumnja policije nije pala na njega, jer je imao alibi, nego na bebinu majku, koja je, kako smatraju, htjela na dedu da svali krivicu za njenu smrt.

Megan Bosvel je optužila svoju majku Endželu Bosvel i njegovog životnog saputnika Vilijama Meklauda, tvrdeći da je Evelin nestala nakon što su je poveli na kampovanje. Par se trenutno nalazi u pritvoru zbog krađe vozila marke BMW, koji se dovodi u vezu sa Evelininim nestankom, i kršenja uslovne kazne.

Meklaud je optužen i nakon što je njegova supruga obavijestila policiju da je došao kod nje kući, vrijeđao je i tukao njeno dijete. Meklaud je navodno u tom trenutku bio pod dejstvom droge.

U saopštenju za štampu istražitelji navode da uprkos nizu pogrešnih tragova, zbunjujućih iskaza i informacija, vjeruju da je devetnaestogodišnja Megan Bosvel ubila malu Evelin. Ona se na prvom ročištu prošlog petka izjasnila da nije kriva, suđenje se nastavlja. Megan Bosvel se nalazi u zatvoru u okrugu Salivan, a kaucija za puštanje na slobodu iznosi milion dolara.

Megan Bosvel optužena je ubistvo, zanemarivanje i zlostavljanje deteta, skrnavljenje tijela djeteta, lažiranje dokaza, neprijavljivanje nestanka djeteta pod nerazjašnjenim okolnostima i 12 lažnih iskaza.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh