Svijet

Izletnici su u dvorištu kuće u zabačenom selu naišli na strašan prizor: “Prvo smo mislili da je žena zarobljena, a onda su nam komšije priznale istinu”

U zabačenom selu grupa izletnika u dvorištu je naišla na jeziv prizor.

Kavez - Zena.blic.rs

U jednom zabačenom selu na Filipinima izletnici, među kojima i Džeda Kurača Nakines, koji su otišli na izlet u provinciju Cebu naišli su u jednom dvorištu na kavez u kome je bila zaključana žena.

Džeda je u prvi mah, kako je rekao medijima, mislio da je žena zarobljena, da bi mu onda stanovnici sela otkrili da se radi o 45-godišnjakinji po imenu Manol koju je cijelo selo zatvorilo u taj kavez u kome je već 25 godina. Manol, naime, ima mentalnu bolest i nakon što joj je majka preminula cijelo selo ju je prosto zaključalo, što je česta praksa u ruralnom dijelu Filipina.

Komšije su rekle i da je Manol žijvela sama nakon što joj je majka preminula a očuh se odselio zbog posla u drugu zemlju. Kada ju je umalo udario kamion, komšije su se uplašile da će poginuti pa su skupili pare da naprave kavez u kome će biti sigurna.

Zgroženi izletnik je sve okačio na društvene mreže kako bi sakupio pomoć nesretnoj ženi.

Drže je u kavezu kao životinju. Iako ona po svemu sudeći nije ni svjesna svog života, ne zaslužuje da tako živi – napisao je, uz objašnjenje da su komšije kavez sagradile uz kuću u kojoj je Manol živjela sa majkom i da joj na smjenu donose hranu i vodu, piše “Žena“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh