Svijet

SAD: Lord & Taylor zatvara robne kuće nakon skoro dva stoljeća

Najstariji lanac robnih kuća u Americi pogođen je posljedicama pandemije COVID-19

Kompanija Lord & Taylor danas je saopćila da zatvara preostalih 38 tržnih centara i tako ostaje bez prodavnica nakon skoro dva stoljeća, javlja Anadolu Agency (AA).

Kao još jedna žrtva posljedica pandemije COVID-19, lanac tržnih centara Lord & Taylor početkom augusta je podnio zahtjev za bankrotstvo i krenuo u potragu za mogućim kupcima njegovih brendova Lord & Taylor i Le Tote.

“Iako još uvijek imamo razne mogućnosti, vjerujemo da je razborito staviti ostatak trgovina u likvidaciju kako bi se maksimizirala vrijednost inventara za nekretninu”, kazao je Ed Kremer, direktor za restrukturiranje kompanije.

Lord & Taylor je prvu robnu kuću otvorio u New Yorku daleke 1826. godine i bila je to prva takva trgovina u Americi.

Popularizacijom takve vrste trgovačke ponude, Lord & Taylor je brzo izrastao u respektabilan lanac robnih kuća i tržnih centara koji je dugo slovio za sinonim visoke mode i glamura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh