Svijet

SNIJEG ZABIJELIO DRŽAVU, NAPADAO U AVGUSTU: Pogledajte NEVJEROVATNE prizore, KUĆE ZATRPANE! (FOTO, VIDEO)

Snijeg je zabijelio Australiju i sada imamo priliku vidjeti potpuno različite prizore od onih na koje smo navikli s tog kontinenta. Australac je snimio klokane kako skakuću kroz snijeg u njegovom dvorištu

Kontinent na kojeg su prve asocijacije surfanje i vrućine prekriven je snijegom, a to znači da su se i mnoge tamošnje životinje morale priviknuti na nove uvjete.

Isto je i s klokanima, koje inače imamo priliku gledati kako tumaraju izrazito suhim područjima. Ovi veliki biljojedi sada teže pronalaze hranu i prelaze veće površine u potrazi za nekim zalogajem.

Australac iz grada Tolmiea u Australiji tako je u subotu imao priliku vidjeti neobičan prizor u svom dvorištu. Srećom, brzo se snašao i snimio je krdo klokana kako skakuću kroz snijeg. U kratkom videu koji je objavio vidimo klokane kako prolaze kroz njegovo dvorište.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh