Svijet

Rouhani: Sporazum sa SAD-om je moguć uz prethodno izvinjenje i povratak nuklearnom sporazumu

Hassan-Rouhani

Iranski predsjdnik Rouhani u Teheranu je komentirao nedavnu izjavu američkog predsjednika Trumpa koji je kazao da će, ako izbori novi predsjednički mandat, za četiri sedmice postići sporazum sa Iranom

Predsjednik Irana Hassan Rouhani izjavio je danas da bi ta zemlja mogla postići sporazum sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) pod uvjetom da se Washington prethodno izvini i vrati sporazumu o nuklearnom pitanju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Državna televizija Irana javlja da je Rouhani na sastanku s čelnicima lokalnih medija u Teheranu komentirao nedavnu izjavu američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je kazao da će, ako izbori novi predsjednički mandat, za četiri sedmice postići sporazum sa Iranom.

“Poražen je američki plan maksimalnog pritiska kojim je pokušao da uz Izrael i Saudijsku Arabiju oslabi pregovaračku poziciju Irana. Neuspješno je bilo i izvođenje demonstranata na ulice kako bi se smijenio režim u Iranu. Uvidjeli su da takve metode ne daju rezultata“, kazao je Rouhani.

Rouhani je za Trumpa kazao da mnogo priča, a kazao je i to da od buduće američke administracije svakako očekuje promjenu politike prema Iranu jer je jasno da dosadašnji pristup nije bio efikasan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh