Svijet

Španija planira uključiti vojsku kako bi ojačala svoju borbu protiv Covida-19

2000 vojnika će biti uključeno kako bi pomogli tragati za infektivnim lancima

avaz

Španija planira uključiti vojsku kako bi ojačala svoju borbu protiv Covida-19, najavio je premijer Pedro Sančez (Pedro Sanchez) tokom konferencije za medije u utorak.

Među drugim mjerama, 2000 vojnika će biti uključeno kako bi pomogli tragati za infektivnim lancima, rekao je Sančez. Premijer je apelirao na budnost i smirenost, s obzirom na to da je situacija ozbiljna samo u nekim regijama.

– Moramo ponovno zadobiti kontrolu i suzbiti drugi val što je prije moguće. Već smo to jednom učinili, a učinit ćemo to opet – rekao je Sančez.

Premijer je također pozvao regionalne čelnike da omoguće funkcioniranje aplikacije za upozoravanje na koronavirus. Trenutno je dostupna samo u sedam od 17 španskih regija, u takozvanim autonomnim zajednicama,piše Avaz

Sančez je rekao da regionalni čelnici mogu zahtijevati nametanje izvanrednog stanja lokalno ako je potrebno, zbog čega je opozicija kritikovala da vlada ne čini dovoljno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh