Svijet

Denis Zvizdić čestitao na pronalasku prirodnog gasa: “Turska je bila i ostaje veliki prijatelj i ekonomski partner BiH”

“Iskrene čestitke prijateljskom narodu Republike Turske na najvećim rezervama prirodnog gasa koje je u Crnom moru pronašao turski brod “Fatih”…

Denis Zvizdić - Vijesti.ba

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić uputio je čestitku Turskoj povodom pronalska najveće rezerve prirodnog gasa u historiji te zemlje, a koja je pronađena u Crnom moru, javlja Anadolu Agency (AA).

“Iskrene čestitke prijateljskom narodu Republike Turske na najvećim rezervama prirodnog gasa koje je u Crnom moru pronašao turski brod “Fatih”. Turska je bila i ostaje veliki prijatelj i ekonomski partner BiH”, piše u poruci Zvizdića koju je objavio na svom zvaničnom Twitter profilu.

Na kraju posta Zvizdić je istaknuo i državne zastave BiH i Turske.

Sondažnim istraživanjem namjenskog broda ‘Fatih’ Turska je u Crnom moru otkrila rezerve prirodnog gasa od najmanje 320 milijardi kubnih metara.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas se obratio naciji i obznanio vijest o otkriću najveće rezerve prirodnog gasa u historiji Turske, koje je prvi veliki rezultat intenzivnog istraživanja koja ta zemlja vodi na dnu svojih mora.

Erdogan je također kazao kako su vrlo vjerovatna i nova otkrića prirodnog gasa u istoj regiji, odnosno da rezerva koja je upravo pronađena predstavlja samo dio mnogo bogatijeg resursa. Cilj Turske, dodao je Erdogan, je da do 2023. godine svoj crnomorski plin učini dostupnim turskom narodu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh