Svijet

Sin bogataša urlao da su mu crnci kućni ljubimci, pa dobio batine

Billy Steele (31) tokom vožnje u londonskom metrou uzvikivao je rasističke primjedbe prema trojici crnaca, a jedan od njih ga je nakon nekog vremena udario u lice, nakon čega se on onesvijestio.

Na internetu je osvanula snimka iz londonske podzemne željeznice na kojoj se vidi kako jedan muškarac tijekom vožnje viče i vrijeđa trojicu crnaca koji su se vozili u istom vozu,piše Avaz.

‘Crni ste! O moj Bože! Vi ste moji kućni ljubimci!’, vikao im je.

‘Nitko ne želi čuti to smeće koje govoriš! Odvratno!’, uzvratili su mu neki od putnika.

On je nastavio svoje rasističke primjedbe.

Nakon što je vlak stao na idućoj stanici, muškarac je gestikulirao trojici crnaca koji su se vozili njime. Oni su se ustali sa svojih sjedala, krenuli prema izlazu, a jedan od njih ga je udario u lice. Zatim je pao na leđa i ostao ležati u vozu bez svijesti.

Nakon što se ta snimka pojavila na internetu, ispostavilo se da se radi o sinu bogatih vlasnika građevinskih firmi. Billy Steele (31) tokom vožnje u londonskom metrou uzvikivao je rasističke primjedbe prema trojici crnaca, a jedan od njih ga je nakon nekog vremena udario u lice, nakon čega se on onesvijestio.

Majka ovog nasilnika, Toni Steele, rekla je da se njen sin sam predao policiji te da neće podnijeti tužbu protiv muškarca koji ga je udario.

‘Na toj snimci koja je postala viralna je Billy. On je sam otišao na policiju. Ne želi da muškarac koji ga je udario bude zbog toga kažnjen’, ispričala je njegova majka i dodala da je Billy zbog svojeg ponašanja potražio i stručnu pomoć, javlja The Sun.

Billy Steele inače stanuje u Mottinghamu, u jugoistočnom dijelu Londona, gdje se stanovi prodaju za 320.000 funti, a susjedi su novinarima ispričali da je i ranije upadao u nevolje.

Prije dvije godine je izbačen iz jednog puba jer je gnjavio konobaricu. Nekoliko minuta nakon što su ga izbacili, vratio se onamo, strgnuo svoju košulju i htio se tući s ostalim gostima. Oni su mu slomili nos i ponovno ga izbacili van.

Njegovi su se poznanici počeli udaljavati zbog takvog ponašanja, a ispričali su da je sve bilo u redu do prije nekoliko godina. Do tada nije bio agresivan.

– Mislim da mu treba pomoć oko mentalnog zdravlja. Ne vjerujem da želi biti takav i ponašati se tako destruktivno. Ja nisam s njime razgovarao od početka godine zbog takvog ponašanja’, ispričao je za The Sun jedan njegov poznanik.

Neki od susjeda su pak rekli da on često pije i da nije baš popularan među stanarima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh