Svijet

Najmanje 45 afričkih migranata poginulo u brodolomu u Sredozemnom moru

Najmanje 45 afričkih migranata i izbjeglica poginulo je u brodolomu na Sredozemnom moru, saopšteno je danas iz agencija UN.

Migranti - Tanjug

U saopštenju Visokog komesarijata UN za izbjeglice (UNHCR) i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) upućen je poziv da se pojačaju spasilački i kapaciteti potrage kako bi se blagovremeno moglo odgovoriti na pozive u pomoć, prenosi “Klix“.

“Oko 37 preživjelih, uglavnom iz Senegala, Malija, Čada i Gane spasili su lokalni ribari i kasnije su uhapšeni pošto su se iskrcali. Oni su prijavili osoblju IOM da je 45 osoba, uključujući petoro djece poginulo kada je eksplodirao motor broda kod obala Zvare”, navodi se u saopštenju.

Prema navodima agencija, od početka godine na pomorskoj ruti od Libije ka Evropi poginula su najmanje 302 migranta.

U proteklih nekoliko mjeseci, više stotina migranata zaustavljeno je na moru i njihovi čamci su vraćeni u Libiju uprkos riziku od nasilja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh