Svijet

Razoran zemljotres uništio sve, narod bježao iz kuća: Ima mrtvih i povrijeđenih

Epicentar zemljotresa nalazi se u blizini grada Kataingan u centralnom dijelu zemlje, na dubini od 30 kilometara

Zemljotres - Screenshot

Zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je centralni dio Filipina, a najmanje jedna osoba je izgubila život, dok su četiri lakše povrijeđene.

Putevi i zgrade su oštećeni, uključujući jednu bolnicu i sportski centar koji je pretvoren u karantin u uslovima pandemije.

Epicentar zemljotresa nalazi se u blizini grada Kataingan u centralnom dijelu zemlje, na dubini od 30 kilometara.

U zemljotresu je poginuo jedan muškarac, koji je život izgubio kada se srušila trospratna kuća, dok su četiri osobe lakše povrijeđene.

Pacijenti bolnice oštećene u zemljotresu su evakuisani, dok eksperti trenutno provjeravaju bezbjednost sportskog kompleksa koji je pretvoren u karantin tokom pandemije.

Najjači zemljotres u posljednjih osam mjeseci

Iz filipinskog Instituta za vulkanologiju i seizmologiju je saopšteno da se oštećenja i naknadni potresi očekuju, ali da nema opasnosti od cunamija usljed zemljotresa.

Ovaj zemljotres najjači je zemljotres koji je pogodio Filipine u posljednjih osam mjeseci, prenosi “Alo!“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh