Svijet

Spašen dječak (12), zatekli ga u štali u teškom stanju otac i maćehe ga vezivali i tjerali da jede hranu za koze – dvije godine

Izgladnjeli dječak (12), spašen je nakon što je dvije godine proveo vezan u staji za životinje gdje se hranio hranom za koze…

Štala - RINA

Izgladnjeli dječak (12), spašen je nakon što je dvije godine proveo vezan u staji za životinje gdje se hranio hranom za koze, dok su njegov okrutni otac, tri maćehe živjeli u udobnosti sa njegovih 17 braće i sestara u Nigeriji, piše “Alo!“.

Savjet advokata za ljudska prava poveo ih je u nedjelju do šupa za životinje, gdje su pronašli dječaka, koji jedva može da stoji dok gladuje. Bio je vezan za drveni stub i dvije godine je navodno živio među kozama i kokoškama, prenosi BBC.

Prema riječima šefa spasilačke ekipe Hamze Atahiru Vala, dječakova porodica, uključujući njegovog oca i tri maćehe, pronađena je da živa i zdrava u udobnosti doma. Dječak čija je majka umrla prije dvije godine, prevezen je u bolnicu u Birnin Kebi, gdje su ga zbrinuli na intenzivnoj njezi.

Službenik za odnose sa javnošću spasilačkog tima, DSP Nafiju Abubakar je tim povodom izjavio:

– Da, naši ljudi su uhapsili oca 11-godišnjaka Džibrina Alijua i tri žene koje su navodno vezivale dječaka više od dvije godine.

– Naši policajci su u nedjelju uhapsili osumnjičene u oblasti Badarija u lokalnoj samoupravi Birnin Kebi, a dječak je u Memorijalnoj bolnici Sir Jahaja, dok istraga tek treba da razotkrije okolnosti zbog kojih je dječak bio vezivan u staji za životinje – rekao je Abubakar.

Stariji brat žrtve navodno je rekao novinarima da je dječak bolovao od epilepsije, a porodica ga je vezala za drvo kako bi ga spriječila da nestane.

Brat je tvrdio da je dječak vezivan samo tokom dana, prenosi “Sun Nigeria”, insistirajući na tome da je prodao kuću i automobil kako bi finansirao liječenje od epilepsije, prenosi Daily Mail.

Dječak je u bolnici kako bi se izliječio, prenosi “Sun Nigeria”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh