Svijet

Finska uvodi karantenu za državljane BiH

Finska je prošle sedmice imala 2,3 slučaja zaraze na 100 hiljada stanovnika. U toj zemlji je sveukupno zabilježeno 7,6 hiljada slučajeva zaraze s 333 preminule osobe

Finska - Pixabay

Finska je odlučila uvesti obaveznu kućnu karantenu u trajanju od dvije sedmice za sve koji u Finsku dolaze iz visoko rizičnih zemalja, među kojima se nalaze Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

Objavljeno je to na službenom Twitteru finske ambasade u Hrvatskoj.

“Finska će uvesti obaveznu kućnu karantenu od 14 dana za sve putnike koji dolaze u Finsku iz određenih zemalja visokog rizika (uključujući Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu). Uvest će se i obavezno testiranje na koronavirus. Više informacija do kraja ove sedmice”, navodi se u tvitu finske ambasade, prenosi “Fokus“.

Finska je prošle sedmice imala 2,3 slučaja zaraze na 100 hiljada stanovnika. U toj zemlji je sveukupno zabilježeno 7,6 hiljada slučajeva zaraze s 333 preminule osobe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh