Svijet

Nakon katastrofe u Bejrutu, pala vlada u Libanu

Hassan je podsjetio da su neki ministri podnijeli ostavke posljednjih dana nakon snažne eksplozije u glavnom gradu Bejrutu, dodajući da je ovakva odluka uslijedila nakon ogromnog pritiska javnosti

Eksplozija u Bejrutu - 24sata.hr

Ministar zdravstva Libana Hamad Hassan objavio je da je Vlada te zemlje podnijela ostavku, javlja Anadolu Agency (AA).

Hassan je u obraćanju novinarima kazao da su nakon današnjeg sastanka kabineta svi ministri podnijeli ostavku premijeru Hassanu Diabu.

Istakao je da će premijer otići u predsjedničku palatu kako bi predao ostavke predsjedniku Michelu Aounu.

Hassan je podsjetio da su neki ministri podnijeli ostavke posljednjih dana nakon snažne eksplozije u glavnom gradu Bejrutu, dodajući da je ovakva odluka uslijedila nakon ogromnog pritiska javnosti.

Širom Libana održavaju se masovni protesti poslije katastrofe koju je izazvala razorna eksplozija u luci Bejrut prošle sedmice.

Dvije snažne eksplozije potresle su luku Bejrut u utorak, nakon što je došlo do požara u skladištu u kojem je nepravilno uskladišteno bilo 2.750 tona amonijum nitrata. Najmanje 158 osoba je poginulo, dok je povrijeđeno oko 6.000. Oko 300.000 ljudi ostalo je bez krova nad glavom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh