Svijet

Od posljedica zaraze koronavirusom u Izraelu preminulo skoro 600 osoba

– Izrael se suočava s drugim valom virusa, a broj aktivnih slučajeva, koji je u maju pao ispod 2.000, sada se ubrzano povećava.

Koronavirus - Ilustracija / Vijesti.ba

U Izraelu je u protekla 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 13 osoba, čime je ukupan broj preminulih od početka pandemije dosegao 597, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva zdravstva navedeno je da je broj osoba pozitivnih na COVID-19 povećan na 82.515.

U teškom zdravstvenom stanju su 394 pacijenta. Od početka pandemije oporavile su se 57.483 osobe.

Izrael se suočava s drugim valom virusa, a broj aktivnih slučajeva, koji je u maju pao ispod 2.000, sada se ubrzano povećava.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je ranije izjavio da je Izrael jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom koronavirusa u odnosu na broj stanovnika te je upozorio da bi broj preminulih mogao porasti.

U Izraelu je u maju ukinuta većina mjera uvedenih u cilju sprečavanja širenja virusa nakon što je dnevni broj novozaraženih bio manji od 20. Tada je ponovo počela nastava u školama, a otvoreni su i trgovački centri, tržnice i restorani.

Međutim, izraelske vlasti su 6. jula ponovo uvele određena ograničenja ukinuta u maju. Odlučeno je da budu zatvorena određena mjesta, uključujući fitness centre i noćne klubove. Osim toga, u sinagogama i restoranima prisustvo je ograničeno na najviše 20 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh