Svijet

Gaza: Podrška narodu Libana

Vjerujemo da Liban ima moć da prebrodi ovu katastrofu. Rane Palestine i Libana su jedna, njihova sudbina je jedna. Pozdrav iz Gaze za Liban i Bejrut, rekao je u obraćanju Muhammed Siyam, jedan od organizatora

Palestinci u Gazi organizovali su protest solidarnosti s Libancima zbog eksplozije koja je uzrokovala velike ljudske gubitke i razaranja u Bejrutu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Protest je organizovan na poziv Palestinaca koji su završili školovanje na libanskim univerzitetima.

U znak podrške narodu Libana, okupili su se ispred Spomenika nepoznatog vojnika u Gazi.

“Vjerujemo da Liban ima moć da prebrodi ovu katastrofu. Rane Palestine i Libana su jedna, njihova sudbina je jedna. Pozdrav iz Gaze za Liban i Bejrut”, rekao je u obraćanju Muhammed Siyam, jedan od organizatora.

Izrazio je saučešće porodicama žrtava razorne eksplozije, povrijeđenima poželio brz oporavak i zatražio je hitnu podršku islamskih zemalja za Liban, za obnovu luke Bejrut i mjesta razorenih eksplozijom.

U eksploziji koja se u Bejrutu dogodila 4. augusta, prema podacima Ministarstva zdravstva, poginulo je 158 osoba, a više od 6.000 je povrijeđeno.

Ranije je guverner Bejruta Marwan Abboud saopćio kako se šteta nastala u eksploziji procjenjuje na 10 do 15 milijardi dolara, možda čak i više.

Predsjednik Libana Michel Aoun izjavio je ranije da je amonijev nitrat uzrok eksplozije koja je izazvala ogromnu materijalnu štetu, a eksplozija se osjetila u mnogim dijelovima grada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh