Svijet

Trump očekuje vakcinu protiv koronavirusa prije izbora u novembru

Sjedinjene Američke Države (SAD) vakcinu protiv koronavirusa mogle bi razviti prije izbora zakazanih za novembar, rekao je predsjednik te zemlje Donald Trump u četvrtak, javlja Anadolu Agency (AA).

Donald Trump - Businessinsider

Trump je bio gost radio-programa s Geraldom Riverom, a američki predsjednik je na pitanje kada bi vakcina najranije mogla biti dostupna, kazao “prije kraja godine“.

Rivera je upitao da li bi vakcina mogla biti dostupna prije 3. novembra, kada će biti održani predsjednički izbori, na što je Trump kazao kako “misli da hoće u nekim slučajevima, vjerovatno ranije“.

Nekad u to vrijeme. Imamo sjajne kompanije. Ovo su najbolje kompanije u svijetu“, rekao je predsjednik.

Trumpove najave su mnogo ranije u odnosu na one koje su dali medicinski stručnjaci koji ne vjeruju da će vakcina biti dostupna prije kraja godine ili čak početka 2021.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh