Svijet

MMF traži način da pomogne Bejrutu

Iz MMF-a su pozvali vlasti Libana da nastave sa sprovođenjem potrebnih reformi u zemlji.

MMF - Nezavisne.com

Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je da istražuje sve moguće načine za pružanje podrške libanskom narodu nakon eksplozije u kojoj je u Bejrutu poginulo najmanje 137 ljudi, a povrijeđeno više od 5.000.

Iz MMF-a su pozvali vlasti Libana da nastave sa sprovođenjem potrebnih reformi u zemlji.

Izvršni direktor MMF-a Kristalina Georgijeva pozvala je međunarodnu zajednicu i prijatelje Libana da pojačaju podršku toj zemlji.

MMF istražuje sve moguće načine da pruži podršku narodu Libana. Ključno je da se prevaziđe zastoj u razgovorima o ključnim reformama, te da se uspostavi značajan program radi preokretanja ekonomije i izgradnje odgovorosti i povjerenja u budućnost zemlje“, rekla je Georgijeva.

Libanska vlada počela je pregovore sa MMF-om u maju nakon neuspjeha plaćanja duga u stranoj valuti, ali su pregovori obustavljeni zbog nedostatka reformi usljed spora vlasti, banaka i političara u vezi sa obimom velikih finansijskih gubitaka Libana, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh