Svijet

Turska: Od COVID-19 oporavilo se 220.546 osoba

U Turskoj je u posljednja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena kod 1.153 osobe, a 14 je preminulo od posljedica zaraze, javlja Anadolu Agency (AA).

Koronavirus - Ilustracija / Vijesti.ba

Podaci koje je podijelio ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca, a koji su dostupni i na stranici Ministarstva zdravstva, pokazuju kako su danas na prisustvo koronavirusa obavljena 54.494 testiranja, a zaraza koronavirusom potvrđena je kod 1.153 osobe.

U posljednja 24 sata umrlo je 14 osoba, a 1.040 osoba se oporavilo. Broj oporavljenih dosegao je 220.546.

Do sada su obavljena 5.081.802 testiranja, a broj zaraženih iznosi 237.265. Preminulo je 5.798 osoba. Tešku kliničku sliku ima 580 pacijenata.

Ministar Koca na Twitteru je komentarisao epidemiološku situaciju.

Brojke novozaraženih, umrlih i pacijenata s teškim kliničkom slikom te postotak pacijenata s upalom pluća uz određene razlike je manji nego jučer. Ali nijedan od ovih podataka ne garantuju sutrašnje rezultate ili za sljedeću sedmicu. Dobrim vijestima baza mogu biti samo stroge mjere“, smatra Koca.

U zasebnoj objavi, Koca je podsjetio na važnost socijalne distance.

Mlađe od 64 godine pozvao je da dva puta budu oprezni – jednom radi starijih od sebe, a drugi put i za sebe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh