Svijet

Najmanje deset mrtvih i stotine povrijeđenih u eksplozijama u Bejrutu

Snažne eksplozije u blizini Bejruta ubile su najmanje 10 osoba, javlja Reuters pozivajući se na svjedoke i sigurnosne izvore.

Eksplozija, Bejrut - Screenshot

Eksplozija se dogodila u lučkom dijelu grada gdje su se nalazila skladišta s eksplozivom, izvijestila je državna agencija NNA.

“Vidio sam vatru i dim koji je divljao iznad Bjeruta. Ljudi su vrištali i trčali, krvarili su. Balkoni na zgradama su porušeni. Stakla su se razbila i pala na ulicu”, kazao je svjedok za Reuters.

Ministar zdravlja je kazao Reutersu da je veliki broj povrijeđenih, dok je Al Mayadeen TV izvijestila o stotinama ranjenih.

“Snaga eksplozije je bila ogromna. Velika je panika na ulicama, svugdje je staklo“, javlja iz Bejruta dopisnica Al Jazeere Zeina Khodr, prenosi “Klix“.

Uzroci eksplozija za sada nisu poznati.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh