Svijet

Americi prijeti katastrofa – Stiže oluja Isaja: Donald Trump proglasio vanredno stanje

Isaja je rano danas nosio sa sobom vjetrove maksimalne snage 110 kilometara na sat.

Olusja Isaja - Screenshot

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump proglasio je vanredno stanje u Sjevernoj Karolini pred dolazak oluje, kako bi omogućio pristup federalnim fondovima u cilju koordinacije napora za pomaganje gradovima i naseljima.

Meteorolozi upozoravaju na prijetnju od obilnih kiša i snažnih vjetrova, dok se tropska olula Isaja probija više ka istočnoj obali SAD, uz očekivanje da bi mogla da stigne do kopna večeras, negdje duž granice između Sjeverne i Južne Karoline.

Nacionalni centar za uragane saopštio je da bi Isjias trebalo da ostane podalje od obale dok bude prolazio pored Floride preko noći i Džordžija preko dana, prenio je” Glas Amerike“.

Isaja je rano danas nosio sa sobom vjetrove maksimalne snage 110 kilometara na sat, a očekuje se da će ostati snažna tropska oluja u trenutku kada bude stigao do kopna.

Meteorolozi kažu da dvije Karoline i druge države u regionu mogu da očekuju količinu padavina od sedam od 15 centimetara, dok se Isaja bude kretao ka sjeveru tokom narednih nekoliko dana.

Upozorenje zbog tropske oluje na snazi je u ponedjeljak rano ujutro duž obale od Floride do Delavera.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh