Svijet

Doktor Anthony Fauci: Maske nisu dovoljne, postoji bolja zaštita od virusa

Doktor Anthony Fauci, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, rekao je da nošenje vizira ili naočara uz masku za lice pruža bolju zaštitu od virusa.

Anthony Fauci - Twitter

“Teoretski, trebalo bi da zaštitite sve mukozne površine (oči, nos, usta). Stoga, ako imate naočare ili vizir, trebalo bi da ih koristite”, rekao je Fauci u intervjuu za ABC News.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti već preporučuju nošenje maske za lice u javnosti (prekriva nos i usta), ali napominju da virus može ući i kroz oči.

Fauci je preporučio naočare za one koji žele “savršenu zaštitu” od Covida-19, ali priznaje da to nije “univerzalna preporuka”, jer ljudi masku lako mogu da nabave ili sašiju, što nije slučaj sa naočarima i vizirima, prenosu “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh