Svijet

Aleksandar sjekirom iskasapio Marinu uoči svadbe, tijelo je bilo unakaženo: Rođak obavještajca danima u bjekstvu

Policija u Moskvi i dalje traga za Aleksandrom Voroninom (28) zbog sumnje da je sjekirom usmrtio svoju vjerenicu Marinu Pankratovu (26).

Marina Pankratova - Facebook

Aleksandar, koji je nećak visokopozicioniranog pripadnika FSB, zločin je počinio par sedmica uoči svadbe, a Marinina buduća svekrva je pronašla njeno polugo*o i osakaćeno tijelo.

Ona je došla u stan prošle sedmice jer je bila zabrinuta što se njen sin ne javlja tri dana.

Niko nije slutio da će se tragedija dogoditi, s obzirom na to da je Marina sva sretna obavljala posljednje pripreme za vjenčanje. Par dana uoči zločina kupila je i vjenčanicu, a prijateljima je govorila kako jedva čeka 8. avgust da izgovori sudbonosno “da”. Par se zabavljao samo četiri mjeseca prije nego što su se odlučili da se zakunu jedno drugom na vječnu ljubav, a zajedno su živjeli prethodna tri.

Međutim, kako se svadba približavala, tako je odnos mladog para postajao sve gori. Marina se navodno jednoj prijateljici požalila da je Aleksandar postao nasilan. Navodno su noć prije zločina sigurnosne kamere jednog lokala snimile kako je Aleksandar šamara usred svađe, a potom vuče ka ulazu.

Voronin je viđen kako u nedjelju, 19. jula napušta stan u kom su živjeli sa rancem na leđima.

Bio je tih i nekako zamišljen – rekao je komšija koji ga je vidio.

Tijelo Marine bilo je unakaženo gotovo do neprepoznatljivosti. Navodno je Aleksandar djevojci zadao više udaraca sjekirom u predijelu glave, i smrskao joj lobanju. Na tijelu je pronađeno više posjekotina i modrica, a u stanju je pronađen i pištolj.

Komšije o pokojnoj Marini kažu da su šokirani ubistvom. Tvrde da su njih dvoje imali skladnu vezu.

Bili su lijep par, tih i zaljubljen – tvrdi jedna komšinica.

Istragom je utvrđeno da se Marina nije požalila samo prijateljici da je Aleksandar bije. Nedavno ga je prijavila policiji, ali je ubrzo prijavu povukla. Isto tako, utvrđeno je da se Marina javila u maju u bolnicu i da je bila sva modra. Nije poznato šta je rekla ljekarima tom prilikom.

Postoje indicije da je i jednom na Tviteru objavila status u kom je napisala da je njen dragi muči i bije, ali da je taj status ubrzo obrisala, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh