Svijet

Smrtnost preko 11% – Korona razara ogromnu zemlju, umire svaki 10 zaraženi, gdje su pogriješili?

U Meksiku su u prethodna 24 sata testovi na korona virus dali pozitivan rezultat u 7.208 slučajeva, dok su od posljedica zaraze preminule još 854 osobe.

Meksiko - Tanjug/AP

Kako “Reuters” prenosi, ova zemlja trenutno ima 402.697 potvrđenih slučajeva zaraze, a Covid-19 bio je uzročnik smrti u 44.876 slučajeva od početka pandemije.

Meksiko je jedna od nateže pogođenih zemalja korona virusom u Latinskoj Americi.

Mnogim porodicama je ugrožena egzistencija zbog mjera izolacije.

Lošu ekonomsku situaciju pokušavaju da iskoriste neki od najmoćnijih kartela u Meksiku, i da preokrenu ovu situaciju u svoju korist, tako što dijele pomoć najsiromašnijim porodicama.

Pristali su čak i na intervjue sa poznatim svjetskim medijima, dok pokušava da osvoji srca najsiromašnijih stanovnika Meksika.

Ulični prodavci kažu da više ne mogu da izdrže zaključavanje, pošto većina njih nema osiguranje za slučaj nezaposlenosti, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh