Svijet

Bolsonaro najzad negativan na korona virus

Predsjednik Brazila Žair Bolsonaro izjavio je da se ponovo testirao na korona virus i da je test pokazao negativan rezultat, prenosi AP.

Jair Bolsonaro - Twitter

Ovaj test četvrti je po redu koji je Bolsonaro uradio od 7. jula, kada je saopštio da je zaražen.

Ovu vijest predsednik Brazila objavio je u postu na Facebooku, pri čemu nije navedeno kada je test urađen. Bolsonaro je prethodni test uradio u srijedu, kada je rezultat po treći put bio pozitivan.

Bolsonaro je objavio i svoju fotografiju sa kutijom hidroksihlorokvina, lijeka protiv malarije za koji nije dokazano da pomaže u liječenju COVID-19.

Sada kada je izliječen od korona virusa, brazilski predsjednik će se najvjerovatnije vratiti u gužve, kao što je to činio i prije dijagnoze. On je od početka pandemije došta vremena proveo u blizini drugih ljudi, ponekad i bez nošenja zaštitne maske, kako je fotografisan i ovog četvrtka, navodi AP.

Brazil, zemlja sa najvećim brojem stanovnika u Južnoj Americi, predstavlja jedan od epicentara pandemije.

Prema podacima koji su objavljeni u petak, u Brazilu je od početka pandemije korona virusom zaraženo 2.343.366 osoba, a od posljedica je preminulo je 85.238 pacijenata, mada se procjenjuje da bi ove brojke mogle da budu i veće, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh