Svijet

Stigle tužne vijesti iz Italije: Evo šta se sada dešava, buknulo je…

Kako prenose italijanski mediji, otkriven je klaster u regionu Molize, gde je zaraženo sedam osoba poreklom iz Venecuele, od kojih je pet stiglo u Кampobaso 7. jula iz Srbije.

Do prije nekoliko sedmica polovina italijanskih regiona bila je bez novih slučajeva kovida 19, dok je jučer samo Dolina Aoste bila bez novooboljelih od tog virusa.

Među novim žarištima je Trento gdje su zabilježene desetine slučajeva, a virus je identifikovan i u jednom domu za stare u Bolonji, gde ima 15 slučajeva pozitivnih,piše Novi.

Lombardija je i dalje najteže pogođen region Italije sa 81 novooboljelim od kovida, što je 30 više nego dan ranije, a u Laciju je broj novozaraženih povećan sa 16 na dnevnom nivou na 26 novih slučajeva, od kojih je 12 “iz uvoza”.

Italijanska vlada planira da produži vanredno stanje do 31. oktobra, a regionalni predsjednici razmatraju nove mjere za spriječavanje širenja virusa kovid 19, koje će se najprije odnositi na noćne izlaske i okupljanje ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh