Svijet

KAKO SU SE MAĐARI IZBORILI SA KORONOM: KOD NJIH NEMA DRUGOG TALASA, A EVO I ZAŠTO

Disciplina – riječ je koja najbolje objašnjava tajnu uspjeha Mađarske u borbi sa virusom Covid 19.

Koronavirus - Zena.blic.rs

Mađari su, navodi sagovornik Sputnjika, zabilježili odlične rezultate jer su se vrlo striktno držali poruka iz svog operativnog štaba, odnosno, preporuka stručnjaka.

Naravno, bilo je tu i mjera poput zabrana odlaska u školu i na fakultete, kao i strogih mjera u smislu da stariji građani ne izlaze. Međutim, Mađari nisu bili u policijskom satu, bilo je dovoljno da im kažu da su preporuke da stariji ne treba da izlaze i da se druže sa mlađim svijetom u doba tog prvog talasa. Mađari su to poslušali i to je sigurno bila tajna njihovog uspjeha javlja Sputnjik.

Takođe, poštovali su preporuke i kada je riječ o zaštitnoj opremi, pa su maske sve vrijeme nosili i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Trenutno, ta mera važi za zatvoreni prostor. Ja sam bio u Segedinu pre nekoliko dana i u prodavnicama, na primer, apsolutno svi nose maske – od mlađih do starijih ljudi. Takođe, važi zabrana okupljanja za više od 500 ljudi na otvorenom prostoru, a svi organizatori muzičkih i drugih događaja se toga striktno pridržavaju – piše Sputnjik.
Podsjetimo, zbog pandemije koronavirusa vanredno stanje u Mađarskoj je uvedeno 30. marta, a ukinuto je 16. juna jednoglasnom odlukom parlamenta, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh