Svijet

Brazilskog predsjednika napala ptica, opozicija je slavi: I životinje prepoznaju štetočinu

Na društvenim mrežama se pojavilo hrpu komentara na ovaj događaj

Javir Bolsonaro - AFP

Nandu, ptica slična noju, napala je brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara dok ju je hranio u predsjedničkoj palači tokom oporavka od Covida-19, prenio je britanski Guardian.

Protivnici radikalno desnog populističkog brazilskog vođe, bivšeg vojnog kapetana koji se predstavlja kao narodni čovjek, skočili su na priliku koju je pružila jedna od ptica koje obitavaju u parku predsjedničke palače, prenosi “Avaz“.

Komentari na društvenim mrežama

– Nandu nas sve predstavlja – rekla je zastupnica Radničke stranke Margarida Salomao.

– Čak i životinje prepoznaju kad je netko štetočina – na Twitteru je objavila novinarka Solange Mateus, a biolog Flavio Souza u tvitu je napisao – Priroda se liječi.

Predsjednik (65) u izolaciji je u palači otkad je 7. jula objavio da je pozitivan na covid-19. U ponedjeljak je objavio da namjerava napraviti novi test jer ne može podnijeti boravak u izolaciji.

– Druženje je bilo jedan od načina da si olakša samoizolaciju – izvijestile su novine Estadao koje su objavile snimke predsjednika s maskom na licu kako hrani jato nandua i potom naglo povlači ruku.

Bolsonaro je poznat po minoriziranju težine nove bolesti koju je opisao kao “gripicu”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh