Svijet

Hiljade Izraelaca na ulici: Protest zbog ekonomske krize usljed korone

Više hiljada Izraelaca protestovalo je danas u Tel Avivu zbog, kako kažu, neadekvatnog odgovora Vlade na ekonomsku krizu izazvanu epidemijom virusa korona.

Protesti, Izrael - Tanjug

U skladu s ograničenjem javnog okupljanja, policija je ograničila broj ljudi kojima je dozvolila da uđu na Rabinov trg u Tel Avivu na skup, a okolne ulice bile su pune demonstranata koji su nosili zaštitne maske, navodi Rojters.

“Imam 40 radnika bez prihoda, bez novca. Treba Vlada da nam upumpa novac dok se ne vratimo u normalu. Nismo radili od sredine marta, cijeli april, maj, jun, jul, a i avgust će izgleda biti katastrofa”, rekao je Mišal Gais-Kasif, potpredsjednik jedne kompanije, prenose “Nezavisne“.

Od uvođenja djelimičnog karantina u martu, nezaposlenost u Izraelu porasla je na 21 odsto, a paketi pomoći koje je obećala Vlada sporo stižu do svih Izraelaca koji strahuju da će se naći na ivici ekonomske propasti, podsjeća agencija.

Zbog novog skoka broja oboljelih poslije ponovnog otvaranja ekonomije, premijer Benjamin Netanjahu ponovo je ove nedjelje uveo niz restrikcija što je opet zatvorilo neke firme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh