Svijet

Italija traži strožija pravila za ulazak stranih državljana u zemlje EU

Evropska unija treba uvesti strožija zajednička pravila za ulazak stranih državljana kako bi se smanjio rizik širenja koronavirusa, rekao je danas italijanski ministar zdravstva Roberto Speranza.

Italija - Srbijadanas.com

Svoj zahtjev je iznio u pismu zvaničnici Evropske komisije za zdravlje Stelli Kyrakides i njemačkom ministru zdravstva Jensu Spahnu nakon povećanja broja pozitivnih slučajeva u Rimu povezanih s dolascima iz Bangladeša.

“Smatram da je primjereno razmotriti nove stroge mjere opreza za dolaske izvan područja EU-a i Schengena”, rekao je Speranza, dodavši da je potrebna veća koordinacija članica EU za učinkovitije “suzbijanje širenja zaraza izvana”.

Italijanski ministar Roberto Speranza rekao je da je od 274 ljudi, koji su u ponedjeljak sletjeli u Rim iz Dhake, njih 36 bilo pozitivno na koronavirus, a čekaju se rezultati testiranja još njih 160, prenosi “Klix“.

Njih 100 je testirano na koronavirus, a jedna trudnica je prevezena u bolnicu, objavio je Alessio D’Amato na Facebooku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh