Svijet

Otišla u posjetu ljubavniku, a kćerku (3) ostavila samu u stanu: Dijete umrlo od gladi

Prijatelj Kakeši potvrdio je da je ona često odlazila iz kuće na po nekoliko dana ili se vraćala kasno noću, a kćerku ostavljala bez nadzora.

Beba - Ilustracija / Srbijadanas.com

Žena iz Tokija uhapšena je u utorak pod sumnjom da je trogodišnju kćerku ostavila samu u kući više od sedam dana i otišla sa ljubavnikom, zbog čega je djevojčica umrla od gladi, saopštila je policija.

Saki Kakehaši (24) priznala je zločin, navela je policija, dodajući da se vjeruje da je ona redovno zapostavljala i zlostavljala kćerku Nou.

Prijatelj Kakeši potvrdio je da je ona često odlazila iz kuće na po nekoliko dana ili se vraćala kasno noću, a kćerku ostavljala bez nadzora.

Rezultati obdukcije pokazali su da je Noa umrla od teške dehidracije i gladi, prenosi Kojodo.

Sumnja se da ju je majka ostavila samu osam dana početkom juna, kako bi otišla u posjetu dečku koji živi u prefekturi Kagošima.

Kakeheši istražiteljima rekla da nije očekivala da će Noa umrijeti i da je vjerovala da je “u redu” da je ostavi samu u stanu, u kojem su živjele same nakon razvoda 2017. godine.

Ona je pozvala hitnu pomoć kada se vratila s puta 13. juna, a Noa je proglašena mrtvom u bolnici.

Djevojčica je imala i osip jer joj pelena očigledno nije dugo mijenjana, a u stanu je pronađena velika količina razbacanog đubreta.

Tokom dobrovoljnog ispitivanja prije nego što je uhapšena, Kakeheši je rekla da se Noa razboljela nekoliko dana prije smrti, ali da nije imala novca da je odvede kod ljekara, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh