Svijet

Vlasnik lanca restorana odrekao se pet miliona dolara da pomogne zaposlenike

Kent Taylor, vlasnik i osnivač lanca fast food restorana Texas Roadhouse u SAD, jedan je od rijetkih koji su živote i opstanak svojih zaposlenih stavili na prvo mjesto za vrijeme pandemije novog soja koronavirusa.

Radnici u restoranu - Texax roadhouse

Osim što je odmah osigurao maske, rukavice i zaštitu za oči za sve zaposlene u svojih oko 600 restorana, on se odrekao svoje godišnje plaće i bonusa od 800.000 dolara kako bi napunio fond za hitne slučajeve za pomoć svojim radnicima. U fond je tako uplatio i dodatnih pet miliona dolara.

„Tako sam odgojen. Uradio sam što sam smatrao ispravnim. Ovo je vrijeme kada moraš biti uporan, misliti drugačije, pobrinuti se za one koji su s tobom, podignuti svima duh i krenuti naprijed”, rekao je Tylor za magazin People.

Ovo je učinio iako je pao posao, ali nije želio nikome od svojih zaposlenika umanjiti plaću.

“Napravili smo to kako bismo se pobrinuli za naše ljude koji su možda izgubili voljenu osobu i potreban im je novac za sahranu ili da plate operaciju“, kazao je.

Taylor je dodao da je mnogo radnika trebalo pomoć iz fonda, pa se stoga počeo prazniti, te ga je odlučio ponovo napuniti.

“Imam 64 godine i sve one mlađe od 55 smatram djecom. Tako da imam 70.000 djece, a za svoju djecu se želiš pobrinuti“, istakao je Taylor.

Na svemu ovome, njegovi zaposlenici su mi neizmjerno zahvalni, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh