Svijet

Čitav grad ide u karantin, pod upitnikom sportski događaji?

Postoji opcija da se dvoboj “Lisica” i “Orlova” odgodi ili da se igra na neutralnom terenu

Subotnja utakmica 32. kola engleskog nogometnog prvenstva Lester Siti – Kristal Palas pod znakom je pitanja jer bi grad Lester uskoro mogao završiti u karantinu zbog porasta broja oboljelih od koronavirusa.

Britanski ministar zdravstva Met Henkok (Matt Hancock) najavio je da će Velika Britanija uskoro predstaviti zakonske izmjene i uvesti karantin u Lesteru nakon što je u tom gradu prošle sedmice zabilježeno deset posto svih novozaraženih u zemlji.

Henkok je istaknuo da će se škole i trgovine, koje ne prodaju osnovne namirnice, morati zatvoriti te je pozvao ljude da ne putuju u taj grad ili iz njega, prenosi Fena.

Postoji zabrinutosti može li se igrati na stadionu “King Power” gdje bi Lester u subotu trebao ugostiti Palas.

Šef engleske Premijer lige Ričard Masters (Richard) priznao je da nije siguran što će se desiti, a Savjetodavni odbor za sigurnost (SAG) sastat će uskoro kako bi razgovarao o utakmici.

Postoji opcija da se dvoboj “Lisica” i “Orlova” odgodi ili da se igra na neutralnom terenu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh