Svijet

Zbog zabave u Srbiji u samoizolaciji završila 73 čovjeka u Švicarskoj

Lokalni zvaničnici u Švicarskoj otkrili su da je u Graubundenu novo žarište koronavirusa. Međutim, zanimljiv je sam način na koji je došlo do širenja virusa.

Diskoteka djevojke - Savjetnica.com

Prema pisanju švicarskih medija, do širenja je došlo tako što se šest Švicaraca vratilo iz Beograda, gdje su prisustvovali noćnim žurkama na kojim su se, po svemu sudeći, i inficirali.

Naime, najprije se jedan od navedenih mladića podvrgnuo testiranju na kojem je potvrđeno da je pozitivan na SARS-CoV-2, a nakon toga je i preostalih pet iz grupe završilo u samoizolaciji.

Trenutno su 73 osobe u samoizolaciji u Graubundenu, a pretpostavlja se da je većina ovih osoba u nekom trenutku bila u kontaktu s momcima koji su boravili u Beogradu, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh