Svijet

Koronavirus se širi sve brže u Teksasu

Zabilježen porast zaraze nakon ublažavanja karantinskih mjera.

Koronavirus - AFP

Širenje infekcije koronavirusa preuzelo je “brz i vrlo opasan zaokret” u američkoj državi Teksas, upozorio je guverner Greg Abot (Abbott).

Tokom samo proteklih nekoliko sedmica, dnevni broj slučajeva je narastao sa prosječno 2.000 na više od 5.000 – rekao je Abot, prenosi “BBC”.

Nekoliko južnih i zapadnih država u SAD zabilježilo je porast zaraze nakon ublažavanja karantinskih mjera. Broj prijavljenih infekcija u Sjedinjenim Američkim Državama sada je premašio 2,5 miliona, piše “Avaz“.

Više od 125.000 osoba umrlo je širom zemlje od posljedica koronavirusa, više nego u bilo kojoj drugoj svjetskoj državi tokom pandemije. Virus je sada povezan sa više od 500.000 smrtnih slučajeva širom svijeta, pokazuju podaci koje je objavio američki univerzitet ‘Johns Hopkins’.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh