Svijet

SAD: Rekordan broj zaraženih koronavirusom u jednom danu

U Sjedinjenim Američkim Državama je u četvrtak, 25. juna registrovano 40.000 osoba zaraženih koronavirusom. To je rekordan broj zaraženih u jednom danu od početka pandemije, podaci su Univerziteta Johns Hopkins.

Koronavirus - Usnews.com

Rast broja zaraženih je primorao savezne države Teksas, Floridu i Arizonu da prolongiraju povlačenje mjere kojima su se borili protiv virusa. Do sada je u cijeloj zemlji zaraženo više od 2,4 miliona ljudi, dok je više od 122.000 osoba preminulo, piše BBC.

Pojedini zdravstveni stručnjaci smatraju da je broj zaraženih osoba deset puta veći od zvaničnog. Iz Centra za kontrolu zaraze (CDC) su istakli da je možda 20 miliona ljudi zaraženo. Svoje pretpostavke zasnivaju na uzorcima krvi kod kojih je provjerena prisutnost antitijela na virus.

Veći broj američkih saveznih država su teško pogođene pandemijom. Osim TeXasa, Floride i Arizone, teška situacija je i u Alabami, Californiji, Nevadi i drugim saveznim državama, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh