Svijet

“Pala” balkanska mafija, klijenti im u Njemačku stizali autobusima i avionima

Policija je pretresla ukupno 11 objekata i izvršila nalog za hapšenje jednog Albanca, prenio je portparol policije

Njemačka policija - Bild.de

Njemačka policija pokrenula je rano jutros u Berlinu akciju protiv međunarodne kriminalne bande koja se specijalizovala za krijumčarenje ljudi.

Policija je pretresla ukupno 11 objekata i izvršila nalog za hapšenje jednog Albanca, prenio je portparol policije.

U stanu osumnjičenog čuvari reda zatekli su četiri osobe za koje se sumnja da su prokrijumčarena lica.

Takođe su otkrili niz dokumenata, među kojima pasoše, koji će biti provjeravani.

“U potrazi smo za dokazima, kako bi uhapsili grupu osumnjičenih”, istakla je policija.

Prema pisanju Bilda banda se sastoji od članova porijeklom iz Grčke, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova, ali i Njemačke.

Oni su pretežno putovali autobusima i avionima kao turisti u Njemačku, gdje im je banda davala lažne grčke ili italijanske dozvole za rad.

Od kvaliteta falsifikovanih dokumenata zavisila je i cijena, a poznato je da su morali plaćati između 5.000 i 9.000 eura po osobi.

Uspostavljanje kontakta sa bandom teklo je preko lokalne turističke agencije, a banda je u Berlinu čak i privremeno stavljanja na raspolaganje stanove svojim “klijentima”.

Iz Berlina mnogi prikrijumčareni prebacivani su dalje u Irsku i Veliku Britaniju gde su radili kao građevinski radnici, prenosi “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh