Svijet

Njemačka izolira cijelu regiju: Zatvaraju kina i kafiće, kontakt samo s ukućanima

On je precizirao da će stanovnici moći imati kontakte samo sa ukućanima ili sa jednom osobom izvan domaćinstva

Njemačka - Reuters

Njemačka je danas najavila uvođenje izolacije čitave lokalne zajednice nakon pojave korona virusa u klaonici gdje je registrovano više od 1.500 zaraženih.

„Uvest ćemo izolaciju u čitavom kantonu Guetersloha, koji ima oko 360.000 stanovnika“, izjavio je novinarima Armin Laschet koji na čelu najnaseljenije njemačke pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije koja se nalazi u zapadnom dijelu Njemačke, prenosi “Fokus“.

Hiljade u karantinu

On je precizirao da će stanovnici moći imati kontakte samo sa ukućanima ili sa jednom osobom izvan domaćinstva.

Prema njegovim riječima, kina, fitnes studiji i kafići bit će zatvoreni, mada će restorani nastaviti raditi, ali će primati samo članove istog domaćinstva.

Više od 1.500 osoba je testirano pozitivno na korona virus u jednoj klaonici, a hiljade se nalaze u karantinu kako bi se zaustavilo širenje virusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh