Svijet

Novorođene trojke pozitvne na koronavirus, a nisu bile u kontaktu sa zaraženima

Ljekari vjeruju da je moguće da su roditelji bili zaraženi koronavirusom, a da nisu pokazivali nikakve simptome bolesti

beba -pixabay

Novorođene trojke u Meksiku pozitivne su na koronavirus bez prethodnog kontakta sa zaraženima, a zdravstveni eksperti tvrde da ovakav slučaj nije do sada zabilježen, prenio je BBC.

Bebe su na koronu testirane nekoliko sati po rođenju, bez kontakta sa zaraženima. Naučnici veruju da bi mogli da dođu do odgovora na pitanje da li virus može da se prenese sa majke na bebu putem placente.

Dvije bebe se nalaze u stabilnom stanju, dok jedna prima terapiju zbog respiratornih problema. Ljekari vjeruju da je moguće da su roditelji bili zaraženi koronavirusom, a da nisu pokazivali nikakve simptome bolesti. Oni se trenutno nalaze u karantinu dok ne budu gotovi rezultati njihovih testova, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh