Svijet

Drastično porastao broj zaraženih u Njemačkoj

Sjeverna Rajna Vestfalija je među njemačkim saveznim pokrajinama najteže pogođenima bolešću covid-19

Broj zaraženih koronavirusom narastao je za 300 u klaonici u mjestu Gütersloh i dosegnuo 1331, objavili su dužnosnici savezne pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija koji su posjetili žarište i strahuju od drugog vala infekcije.

Kazali su da čekaju rezultate 250 testa od 6139 provedenih u prostorijama klaonice.

Premijer te savezne pokrajine Armin Laschet, koji je posjetio žarište u mjestu Gütersloh, smatra da za sada nema razloga za zatvaranje klaonice.

“Opasnost od pandemije je golema”, ali infekcija je lokalizirana u klaonici Toennies i zaraza se nije proširila, rekao je.

Nije isključio potpuno zatvaranje ako se stanje pogorša.

Svi radnici su sada u karanteni.

Zbog izbijanja zaraze zaredali su pozivi da vlasnik podnese ostavku, no Clemens Toennies je inzistirao na tome da će izvesti firmu iz krize.

Sjeverna Rajna Vestfalija je među njemačkim saveznim pokrajinama najteže pogođenima bolešću covid-19.

Njemački institut Robert Koch, centar za kontrolu zaraznih bolesti, zabilježio je 687 novih zaraženih u zadnja 24 sata, čime je ukupan broj od izbijanja epidemije u toj zemlji dosegnuo 189.822.

Broj umrlih od koronavirusa u Njemačkoj je 8880, objavio je centar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh