Svijet

Policajcu prijeti smrtna kazna zbog ubistva Afroamerikanca Raysharda Brooksa

Bivši policajac Garrett Rolfe, koji je pucao i ubio Afroamerikanca Raysharda Brooksa bit će optužen za ubistvo. On bi se mogao suočiti sa smrtnom kaznom ukoliko bude osuđen.

Garrett Rolfe - Nypost.com

Garrett Rolfe suočen je sa 11 optužbi nakon što je dva puta pucao Brooksu u leđa dok je bježao, piše Sky News.

Paul Haward, tužilac Okruga Fulton u državi Georgia, kazao je da će protiv Rolfea biti podignuta optuižnica zbog ubistva dvedesetsedmogodišnjeg Brooksa, koji nije pokazivao agresiju ni u jednom momentu tokom hapšenja, prenosi “Klix“.

Kazao je na konferenciji za novinare da Brooksu ni u jednom trenutku nije bilo rečeno da je uhapšen zbog vožnje pod utjecajem alkohola i da se on nije ponašao agresivno.

“Grad Atlanta zabranjuje službenicima da pucaju elektrošokerom na onog ko bježi. Nije smio da puca iz vatrenog oružja u osobu koja bježi”, napomenuo je Haward.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh