Svijet

Florida: 83-godišnji muškarac pobijedio koronavirus nakon što je 75 dana proveo u bolnici

Osamdesettrogodišnji Lorenzo Rodriguez testiran je još u martu na koronavirus, kada je ustanovljeno da je pozitivan.

Lorenzo Rodriguez - ABC News.com

Tri dana kasnije hitno je prevezen u bolnicu na Južnoj Floridi kada mu se zdravlje pogoršalo, piše ABC News.

Ljekari su Rodrigueza odmah stavili pod medicinski izazvanu komu i priključili ga na respirator. Situacija se činila bezizlaznom, ali Ester Silva je znala da je njen otac borac.

“Imala sam vjeru da će moj otac to pobijediti. On je hrabar, marljiv radnik, znala sam da se neće predati”, kazala je.

Dani su se pretvorili u sedmice bez većeg napretka, sve dok Silva nije pitala medicinsko osoblje o plazmi za liječenje koronavirusa za koju je čula na televiziji. Rodriguez je primio eksperimentalnu terapiju 18. aprila.

“Te noći su mi rekli da mi je otac pomjerao ruku i oči, bilo je nevjerovatno”, rekla je Silva.

Rodriguezu se tokom nekoliko sedmica polako vraćala snaga, uz puno uspona i padova. Nakon prevladavanja problema s bubrezima, krvnim pritiskom i komplikacija upale pluća na kraju su mu skinuti respiratori.

Nakon 75 dana borbe protiv koronavirusa Rodriguez je bio negativan na koronavirus i otpušten je iz bolnice Homestead na Floridi, a medicinsko osoblje ispratilo ga je aplauzom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh