Svijet

Grčka danas otvara granice za turiste, ali ne i za BiH

Bosna i Hercegovina za sada nije među tim zemljama, ali grčka vlada će ažurirati spisak prije jula

Santorini - Bookiraj.com

Grčka je od danas otvorila granice za turiste iz Njemačke, Hrvatske, Danske, Norveške, Kipra, Izraela, Švicarske, Japana, Malte, Bugarske, Kine, Australije, Novog Zelanda, Sjeverne Makedonije, Albanije, Estonije, Latvije, Litve, Libanona, Mađarske, Južne Koreje, Srbije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Slovačke, Češke i Finske, prenosi “Avaz”.

Bosna i Hercegovina za sada nije među tim zemljama, ali grčka vlada će ažurirati spisak prije jula.

Zemlje su odabrane na osnovu “epidemioloških kriterija”.

Turisti koji dolaze u Grčku neće morati da se testiraju na koronavirus prije putovanja, niti će biti u karantinu po dolasku.

Granice se otvaraju večeras u 23 sata.

Sjeverna Makedonija je otvorila granice za tranzitne turiste, ali uz nekoliko uvjeta: neophodno je da proputovanje kroz ovu zemlju ne traje duže od pet sati, zabranjeno je napuštanje autoputa ili regionalnog puta. Makedonci su otvorili samo pet graničnih prijelaza, a samo jedan vodi u Grčku – Evzoni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh