Svijet

Prosvjednici spalili restoran u Atlanti ispred kojeg je crnca ubila policija

ProsvjedniciI su zatvorili glavnu autocestu u Atlanti i zapalili restoran Wendy ispred kojeg je policija upucala crnca dok je pokušavao izbjeći uhićenje, a incident je zabilježen na video snimku i zacijelo će potaknuti još više demonstracija širom zemlje.

index

Neredi su izbili nakon što je pao mrak u Atlanti, gdje je tijekom dana gradonačelnica Keisha Lance Bottoms rekla da je prihvatila ostavku šefice policije Erike Shields zbog smrti 27-godišnjeg Raysharda Brooksa.

Slike na lokalnoj televiziji prikazivale su restoran u plamenu više od 45 minuta prije nego što su vatrogasne ekipe stigle da ugase požar. Ostali demonstranti krenuli su na autocestu i zaustavili promet, prije nego što je policija postavila red automobila kako bi ih zaustavila,piše Index

Vlasti još nisu objavile imena dvojice časnika koji su bili uključeni u pucnjavu, a obojica su bili bijeli.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh