Svijet

Biden: Trumpa će iz Bijele kuće ispratiti vojska ukoliko ne prizna poraz

Demokratski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden je rekao da aktuelni predsjednik Donald Trump želi pokrasti predstojeće izbore, ali i da će ga, ukoliko ne prizna poraz, vojnici “ispratiti” iz Bijele kuće.

Joe Biden - Epictimes.com

On je rekao da su nedavne kritike visokih dužnosnika na račun Trumpovog odgovora na masovne proteste u SAD-u dokaz da će oni reagovati ukoliko ne bude htio priznati da je izgubio utrku.

“Moja najveća i jedina briga je da će predsjednik pokušati da pokrade izbore”, rekao je to Biden u intervjuu za Comedy Central ne precizirajući na koji način misli da će se to dogoditi.

On je rekao da će demokrati imati advokate na glasačkim mjestima širom zemlje kako bi pazili da republikanci ne lažiraju glasanje, prenosi Reuters.

Na ove optužbe je odgovorio direktor komunikacije Trumpove izborne kampanje Tim Murtaugh kazavši da je u pitanju još jedna Bidenova teorija zavjere “bez mozga”

Prisjećajući se prethodnih predsjedničkih izbora u Americi kada je Trumpov protivkandidat bila Hillary Clinton, Biden je rekao da neće dopustiti Trumpovo nepriznavanje rezultata izbora. Inače, Trump je pred prethodne izbore rekao da će razmisliti da li da prihvati rezultate ukoliko Clinton bude pobjednica.

Anketa je ove godine pokazala da Biden vodi Trumpa u predsjedničkoj utrci, a Trump je doveo u pitanje regularnost ovakvog predglasanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh