Svijet

Ljetovanje u Turskoj izgledno i ove sezone: Uskoro kreću čarter letovi iz Tuzle za Antaliju

Ljetnje sezone će biti, barem za one koji će željeti na odmor put Turske.

Antalija - TRT

Turistička agencija Golden Tours, koja ima ugovorene čarter letove za Anataliju ovog ljeta, najavila je da bi uskoro prvi avioni sa turistima mogli krenuti sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za popularnu destinaciju na krajnjem jugu Turske na obali Sredozemnog mora.

Letovi će se obavljati u skladu sa uputama nadležnih institucija BiH i Republike Turske.

– Kako smo ranije i najavili nastavit ćemo tamo gdje smo stali i onako kako najbolje znamo, sa osmijehom i vrijednim radom uz poštovanje svih izdatih preporuka nadležnih. Najavili smo skoro i ponovno druženje sa svim našim putnicima i taj trenutak se bliži. Putnici će već od prvog leta u avionu imati all-inclusive tretman, te se nadamo se da će ljetna sezona proteći u lijepim uspomenama, kazali su iz Golden Toursa.

Republika Turska nastavila je s koracima postepenog ublažavanja mjera protiv COVID-19. Nakon što su domaći letovi počeli saobraćati od 1. juna, od danas se planiraju postepeno pokrenuti letovi u 40 različitih zemalja, prema izjavi ministra transporta i infrastrukture Adila Karaismailoglua. Otvaranje avionskog saobraćaja prema BiH je od 21. juna.

Da se Antalija sprema za priliv turista potvrda je i najnovija odluka tamošnjih vlasti da komercijalne jahte, turistički brodovi i čamci, čije su aktivnosti bile obustavljene nakon pojave koronavirusa opet započnu sa plovnim turama. Zatraženo je i da se pazi na higijenska pravila na brodovima čije su aktivnosti dozvoljene.

Ovog ljeta Golden Tours imao je velike planove sa aranžmanima za Antaliju.
Prvobitno, letovi su trebalo da se obavljaju dva puta sedmično, svakog utorka i petka od 11. juna do 9. septembra, avionom Airbus 320 sa 180 mjesta.
Ove godine broj letova je trebalo da bude udvostručen u odnosu na prethodne godine (ukupno 48 u oba smjera, sa ukupno 8.640 mjesta u odnosu na 4.320 mjesta prošle godine), prenosi indikator.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh